Пошук
Close this search box.

“Підписанти закликали Байдена ‘передати факел’: наслідуючи приклад Джорджа Вашингтона”

Фото:Depositphotos

У драматичному повороті подій, група видатних донорів передвиборчої кампанії Джо Байдена, громадських лідерів і відомих підприємців направили президенту США листа, закликаючи його зняти свою кандидатуру з наступних виборів і поступитися місцем іншому представнику Демократичної партії. Про це 5 липня пише The Washington Post.

“Ми з повагою закликаємо вас відмовитися від своєї кандидатури на переобрання заради нашої демократії та майбутнього нашої нації”, – йдеться у листі, який підписали 168 впливових представників Демпартії та її прихильників. Вони нагадують Байдену про історичний приклад Джорджа Вашингтона, який вирішив не балотуватися на третій президентський строк, щоб забезпечити мирну передачу влади і зміцнити демократію.

Цей лист, згідно з джерелами The Washington Post, був доставлений кільком радникам Білого дому і викликав значний резонанс. Підписанти зазначають, що другий термін Дональда Трампа представляє серйозні загрози для Америки, включаючи глобальну та внутрішню нестабільність, відмову від союзників, клановий капіталізм, політичну помсту та подальшу ерозію прав жінок та інших груп.

Серед тих, хто підписався під цим зверненням, є невістка-мільярдерка засновника Walmart Крісті Волтон, інвестор-мільярдер Майк Новограц, колишній керівник Google Нін Мосбергер-Тан, професор Гарвардської школи права Лоуренс Лессіг, професор Нью-Йоркського університету та подкастер Скотт Геловей, генеральний директор Weyco Group Том Флорсхайм, колишній міністр армії Луїс Калдера та багато інших впливових осіб.

Цей заклик, без сумніву, стане важливим елементом політичної дискусії в наступні місяці. Підписанти сподіваються, що Байден прислухається до їхніх побажань і прийме рішення, яке найкраще служитиме майбутньому нації.

НОВИНИ