Пошук
Close this search box.

Глава “Мосаду” повернувся з Дохи: існують розбіжності щодо угоди з ХАМАСом

Фото:Depositphotos

Директор служби зовнішньої розвідки Ізраїлю (“Мосад”) Давид Барнеа нещодавно повернувся з Дохи після важливої зустрічі з главою уряду та міністром закордонних справ Катару шейхом Мухаммадом бін Абдулрахманом Аль Тані. На порядку денному стояла можлива угода з ХАМАСом, яка могла б передбачати припинення вогню в Газі та обмін полоненими.

Незважаючи на перші кроки до діалогу, сторони поки не змогли подолати розбіжності. У заяві канцелярії глави уряду Ізраїлю зазначається: “Глава “Мосаду” нещодавно повернувся з Дохи з першої зустрічі з посередниками. Визначено, що наступного тижня команда вилетить для продовження переговорів. Підкреслюємо, що між сторонами зберігаються розбіжності”

Ці переговори мають ключове значення для регіону, адже будь-яка домовленість може суттєво вплинути на поточну ситуацію в Газі та за її межами. Ізраїль і ХАМАС мають довгу історію конфліктів, і кожна спроба досягти миру стикається з численними перешкодами.

Спостерігачі з інтересом стежать за розвитком подій, сподіваючись на позитивний результат, який принесе стабільність і безпеку. Найближчим часом заплановано нові раунди переговорів, від яких залежить майбутнє не тільки Ізраїлю і Гази, але й усього Близького Сходу.

Джерело:newsru.co.il

НОВИНИ