Пошук
Close this search box.

Критичний стан ізраїльтянина через амебу Naegleria fowleri

Фото: depositphotos

Молодий чоловік у критичному стані через інфікування амебою, що руйнує мозок

Лікарі відділення інтенсивної терапії лікарні Бейлінсон борються за життя молодого чоловіка, який інфікований смертельно небезпечною амебою Naegleria fowleri, що поїдає мозок.

Як повідомляє видання: Maariv, 26-річний пацієнт, ймовірно, заразився цією амебою під час купання в аквапарку Gai у Тверії. Його стан залишається критичним без ознак покращення.

Спочатку пацієнт був цілком здоровим, доки не захворів на амебний менінгоенцефаліт. Інфекція, ймовірно, проникла до мозку через ніс.

Це захворювання викликається амебою Naegleria fowleri , яка розмножується у теплій воді при температурі від 35 до 42 °C. Симптоми амебного менінгоенцефаліту зазвичай проявляються протягом десяти днів після зараження і включають високу температуру, сильні головні болі, нудоту, блювоту, ригідність шиї, судоми, втрату свідомості та, в кінцевому результаті, смерть. Хвороба може призвести до летального результату протягом кількох днів, а рівень смертності досягає 98 %.

Після встановлення діагнозу у лікарні “Порія” в Тверії стан пацієнта швидко погіршився, що вимагало його переведення до лікарні “Бейлінсон” у Петах-Тікві. Лабораторні аналізи підтвердили наявність Naegleria fowleri.

Міністерство охорони здоров’я взяло зразки води з аквапарку, де він купався, але не виявило жодних ознак зараження амебами. Лікування інфекції Naegleria fowleri не існує. Стандартний підхід включає використання антибіотиків, протигрибкових препаратів та стероїдів для зменшення набряку мозку. Проте прогноз залишається невтішним через високий рівень смертності, пов’язаний з цією інфекцією.

НОВИНИ