Пошук
Close this search box.

Борель :Україні потрібне ППО

Головний дипломат ЄС із закордонних справ Жозеп Боррель звинуватив Росію в «безжальному обстрілі українських цивільних» після масованих російських ударів у понеділок, які призвели до десятків загиблих та поранених в Україні, зокрема у дитячій лікарні в Києві, повідомляє AFP.

«Росія продовжує безжально обстрілювати українських цивільних. Сьогоднішні повітряні удари вбили та поранили десятки людей і зруйнували найбільшу дитячу лікарню в Києві, Охматдит. Україні потрібна протиповітряна оборона зараз. Всі відповідальні за воєнні злочини Росії будуть притягнуті до відповідальності», – написав Жозеп Боррель у своєму пості на X.

Росія вранці в понеділок здійснила один з наймасштабніших ракетних ударів по Україні, найбільше постраждали міста Київ та Кривий Ріг. За словами президента України Володимира Зеленського, росіяни випустили понад 40 ракет. Загинули щонайменше 30 осіб, понад 80 отримали поранення. Масований ракетний обстріл також зруйнував велику дитячу лікарню в Києві, повідомили українські власті, а у соціальних мережах з’явилися драматичні кадри наслідків удару.

НОВИНИ