Пошук
Close this search box.

“Ердоган звинуватив Байдена у співучасті в воєнних злочинах і вимагає санкцій”

Реджеп Таїп Эрдоган.Фото: depositphotos

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган висловив сильну критику проти адміністрації президента США Джо Байдена, звинувативши її у співучасті в воєнних злочинах, які скоює Ізраїль під час конфлікту в Газі. В інтерв’ю виданню Newsweek під час саміту НАТО в Вашингтоні, Ердоган заявив, що удари Ізраїлю по мирним жителям, лікарням та гуманітарним центрам є “жорстокими воєнними злочинами”, які порушують міжнародне право.

Турецький лідер критикує адміністрацію США за її бездіяльність у відношенні до цих порушень і за надання максимальної підтримки Ізраїлю, навіть у ситуаціях, коли вони, за його словами, є співучасниками цих злочинів.

“На даному етапі важливо з’ясувати, які санкції будуть застосовані до Ізраїлю за порушення міжнародного права. Це основне питання, на яке ніхто не відповідає”, – підсумував Ердоган.

Ці звинувачення проти США та їх адміністрації викликали хвилю обурення та обговорень у міжнародній спільноті, підсилюючи напруженість у відносинах між Туреччиною та Ізраїлем з одного боку, та Туреччиною та США з іншого.

Джерело: mignews

НОВИНИ