Пошук
Close this search box.

Німеччина приймає американські ракети Tomahawk: безпека на першому місці

Фото: Depositphotos

Канцлер Німеччини Олаф Шольц привітав рішення про розміщення американських ракет дальнього радіуса дії Tomahawk у країні. Про це повідомило агентство Reuters у четвер, 11 липня. За словами Шольца, це рішення “вже давно готувалося” і “не стало несподіванкою для всіх, хто займається політикою безпеки”.

“Це рішення ідеально вписується у стратегію безпеки німецького уряду,” – зазначив Шольц, наголошуючи на важливості такого кроку в умовах сучасних викликів.

Під час саміту НАТО у Вашингтоні стало відомо, що США та Німеччина домовилися про розміщення ракет Tomahawk з метою посилення стримування та захисту партнерів по НАТО. Ці крилаті ракети мають дальність польоту до 2500 кілометрів і здатні вражати наземні цілі з високою точністю.

Ракети Tomahawk уже зарекомендували себе під час операцій в Іраку та Афганістані, де використовувалися для атак по важливих цілях. Тепер вони стануть частиною оборонної стратегії Німеччини, підвищуючи рівень захисту не лише країни, але і всього регіону.

За даними Reuters, план США щодо розміщення ракет Tomahawk у Німеччині викликав неоднозначні реакції. Деякі експерти порівнюють цей крок із поверненням до холодної війни, висловлюючи побоювання щодо ескалації напруженості в Європі.

НОВИНИ