Пошук
Close this search box.

Нетаньягу на тлі протестів: Ізраїль продовжує переговори з ХАМАС

Фото:Depositphotos

Напередодні відправлення ізраїльської переговорної делегації до Каїра, прем’єр-міністр Біньямін Нетаньягу виступив на церемонії закінчення курсу бойових офіцерів на військовій навчальній базі БАХАД-1. Однак його промову затьмарили вигуки “ганьба” з натовпу.

У своєму виступі Нетаньягу нагадав про виклики, з якими зіткнувся Ізраїль з моменту свого заснування. “Коли засновували Ізраїль, усі знали, що ненависть не зникне за один день, і доведеться боротися разом проти монстра терору. Ми сповнені рішучості довести цю перемогу до кінця. Навіть якщо на це знадобиться час”, – заявив він. Прем’єр-міністр підкреслив необхідність продовження боротьби з ХАМАС заради звільнення заручників, незважаючи на загрози безпеці, які ставить терористична організація.

Тим часом, ізраїльська делегація, очолювана керівником Мосада Деді Барнеа, повернулася з Катару після дня переговорів. Результати переговорів були представлені прем’єр-міністру, і вже сьогодні ввечері делегація на чолі з керівником ШАБАКа Ронаном Баром та представниками ЦАХАЛу вирушить до Каїра для продовження переговорів. За наявними даними, прогресу у досягненні угоди не було досягнуто, і ХАМАС звинувачує Ізраїль у затягуванні часу.

Після виступу прем’єр-міністра слово взяв міністр оборони Йоав Галант. Він повідомив, що представники ЦАХАЛу надали жителям кібуца Беері результати розслідування бою 7 жовтня. Однак жителі кібуца залишилися незадоволені і вимагали створення державної слідчої комісії. Галант підтримав цю вимогу, заявивши про необхідність об’єктивного національного розслідування, яке має перевірити дії всіх, включаючи уряд, армію та силові структури.

Таким чином, Ізраїль продовжує свої зусилля з розв’язання конфлікту з ХАМАС, стикаючись з внутрішніми та зовнішніми викликами, і наполягає на необхідності продовження бойових дій для досягнення своїх цілей.

Про це повідомляє Time Ukraine Israel, посилаючись на джерело Israelinfo.

НОВИНИ