Пошук
Close this search box.

Вандали атакували синагогу в Обнінську: підпал та спроба злому

Фото:Depositphotos

Увечері 10 липня в Обнінську Калузької області стався акт вандалізму на території місцевої синагоги. Невідомі зловмисники проникли на територію, підпалили внутрішню електропідстанцію і спробували проникнути в будівлю. Про це повідомила Федерація єврейських громад Росії (ФЄГР) на своєму сайті.

Згідно з повідомленням, вандали зламали частину паркану, розбили вікна головної будівлі і намагалися зламати двері, але проникнути всередину синагоги їм не вдалося. На щастя, ніхто не постраждав.

Президент ФЄГР, рабин Олександр Борода, різко засудив те, що сталося, і закликав владу не залишати цей інцидент без уваги. “Напад на релігійний об’єкт – це акт екстремізму, і винні повинні бути покарані,” – заявив він.

Єврейська громада Обнінська налічує близько 800 осіб. Цей інцидент викликав значне занепокоєння серед членів громади. Провідні російські інформаційні агентства, включаючи РИА Новости і ТАСС, також повідомили про цей акт вандалізму.

Влада Обнінська вже розпочала розслідування. Цей випадок знову підкреслює необхідність посилення заходів безпеки навколо релігійних об’єктів і важливість захисту прав вірян на свободу совісті та релігії.

НОВИНИ