Пошук
Close this search box.

США закривають тимчасовий порт для доставки гуманітарної допомоги в Сектор Гази

Побудований США тимчасовий порт для доставки гуманітарної допомоги в сектор Газа

Побудований США тимчасовий порт для доставки гуманітарної допомоги в сектор Газа . ФОТО: США Армія / Zuma Press / Profimedia

США оголосили в середу про завершення операцій через тимчасовий порт, побудований на узбережжі Сектора Гази для доставки гуманітарної допомоги в цей палестинський анклав, який знаходиться під ізраїльською блокадою. Про це повідомив регіональний представник американського військового командування, повідомило у четвер агентствами DPA

Альтернативний маршрут через ізраїльський порт Ашдод на півночі знаходиться на стадії планування, проте наразі деталі не розкриваються. Тимчасовий порт спочатку розглядався як тимчасове рішення для доставки допомоги до Сектора Гази, але з моменту його запуску в травні виникли численні проблеми. Бурхливе море сильно пошкодило інфраструктуру, а розподіл допомоги серед населення виявився складним.

Відеозаписи та фотографії, опубліковані в соціальних мережах, показують, що частини порту неодноразово змивалися водою. Попри це, Центральне командування США назвало проєкт успішним, зазначивши, що порт суттєво допоміг у транспортуванні та швидкій доставці допомоги населенню Сектора Гази.

Пентагон оцінив витрати на будівництво тимчасового порту в приблизно 300 мільйонів доларів. Спочатку планувалося, що через порт щодня проходитиме близько 90 вантажівок з допомогою, а згодом ця кількість мала зрости до 150.

НОВИНИ