Пошук
Close this search box.

Проливні дощі в Китаї спричинили загибель щонайменше 20 людей, десятки інших зникли безвісти

Обвалилася частина мосту в Шанлуо, провінція Шеньсі на півночі Китаю

Обвалилася частина мосту в Шанлуо, провінція Шеньсі на півночі Китаю. Фото: CNS / AFP 

Щонайменше 20 людей загинули, а десятки інших вважаються зниклими безвісти після сильних повеней і обвалу мосту в Китаї, повідомляє AFP. Проливні дощі обрушилися на великі райони північного та центрального Китаю у вівторок, спричинивши масштабні повені та значні матеріальні збитки.

В п’ятницю ввечері в місті Шанлуо, провінція Шеньсі, обвалився автодорожній міст через річку. Згідно з офіційною інформацією агентства Сіньхуа, міст обвалився “через сильну зливу з наступною повінню”. На цей момент підтверджено загибель 12 осіб, ще понад 30 вважаються зниклими безвісти.

В суботу сильний шторм спричинив різке підвищення рівня води в місті Яань, розташованому в південно-західній гірській провінції Сичуань. Понад 30 людей зникли безвісти, з яких чотирьох вдалося врятувати, а тіла ще восьми знайдено.

Національне телебачення показало зображення пошкодженого мосту в провінції Шеньсі: трисмугова ділянка тепер знаходиться у водах річки, а інша частина мосту тримається. Сильна течія річки ускладнює рятувальні роботи. За першими даними розслідування, у річку впали 17 автомобілів і вісім вантажівок, що викликає побоювання щодо подальших жертв.

У травні через обвал автомагістралі після сильних дощів на півдні Китаю загинули 48 осіб.

Голова КНР Сі Цзіньпін закликав до “всеосяжних зусиль” для порятунку та допомоги постраждалим, а також до підтримки сімей жертв. За даними CCTV, він підкреслив важливість захисту життя та майна громадян.

НОВИНИ