Пошук
Close this search box.

Ліквідація Намара Хаміда: ЦАХАЛ і ШАБАК усунули небезпечного терориста ХАМАС в секторі Газа

Фото:Depositphotos

Вчора ЦАХАЛ і ШАБАК в спільній заяві повідомили про ліквідацію Намара Хаміда, терориста ХАМАС, причетного до смертоносного теракту 2003 року, внаслідок якого загинули три солдати ЦАХАЛа. Операція відбулася на півночі сектору Газа і призвела до знищення 20 терористів ХАМАСу з батальйону Шаті, включаючи снайпера, який убив бійця спецназу “Маглан” Таля Лаата.

Намар Хамід, мешканець Рамалли, був засуджений до шести довічних термінів у 2005 році і депортований в сектор Газа в рамках угоди Шаліта. Він був засуджений за участь у теракті в Ейн-Ябруді 19 жовтня 2003 року, який забрав життя трьох військовослужбовців батальйону “Духіфат”: Елада Полака, Роя Яакова Соломона і Ереза Ідана.

Разом з Хамідом були ліквідовані Ізз ад-Дін Акіла, високопоставлений терорист з «Бригад мучеників аль-Акси» (воєнізоване крило ФАТХа), і Мухаммад Абу Хатаб, снайпер і командир взводу батальйону Шаті.

Ця успішна операція стала частиною постійних зусиль Ізраїлю по боротьбі з тероризмом і забезпеченню безпеки своїх громадян. Про це повідомляє Time Ukraine Israel, посилаючись на прес службу ЦАХАЛ.

НОВИНИ