Пошук
Close this search box.

Путін звільнив першого заступника міністра закордонних справ Володимира Титова

Колишній перший заступник міністра закордонних справ РФ Володимир Титов

Колишній перший заступник міністра закордонних справ РФ Володимир Титов. Фото: MFA Russia/via Globallookpress.com

Президент Росії Володимир Путін звільнив першого заступника міністра закордонних справ Володимира Титова без пояснення причин, повідомляє ТАСС. Указ про звільнення був опублікований на офіційному порталі правової інформації Росії.

“Звільнити Титова Володимира Геннадійовича з посади першого заступника міністра закордонних справ Російської Федерації”, – йдеться в указі, який набрав чинності з моменту опублікування.

Володимир Титов обіймав посаду першого заступника міністра з 22 квітня 2013 року, відповідальний за зв’язки з європейськими країнами та адміністративні питання. До цього він був заступником міністра закордонних справ з 2005 року. Титов працює в російській дипломатії з 1980 року, займаючи різні дипломатичні посади як у центральному апараті міністерства, так і за кордоном, зокрема в посольстві Росії у Швеції. Він також був послом у Болгарії.

Причина звільнення Титова в указі не зазначена, що підтверджує російський новинний сайт «Лента».

Звільнення відбулося на фоні серії арештів високопосадовців за звинуваченнями в корупції, останній з яких стався минулої п’ятниці. Антикорупційні заходи розпочалися 23 квітня з арешту заступника міністра оборони Тимура Іванова, близького соратника колишнього міністра оборони Сергія Шойгу. Відтоді було заарештовано щонайменше п’ятьох військових і чиновників, переважно з міністерства оборони.

Російські медіа не повідомляють про те, що Титов був залучений у корупційні справи.