Пошук
Close this search box.

Кремль відкидає звинувачення в причетності до нападів на залізничну мережу Франції

Речник Кремля Дмитро Пєсков

Кремль у понеділок відкинув спекуляції західної преси про причетність Росії до серії нападів на французьку залізничну систему, звинувачуючи західні ЗМІ у постійних спробах безпідставно звинуватити Москву у всіх проблемах, повідомляє The Moscow Times.

У п’ятницю вранці невідомі диверсанти здійснили серію атак на залізничну мережу Франції, викликавши хаос у транспортній системі та виявивши прогалини в системі безпеки всього за кілька годин до церемонії відкриття Олімпійських ігор у Парижі.

Міністр внутрішніх справ Франції Жеральд Дарманін заявив у суботу, що не може виключити іноземне втручання в атаку, яка призвела до саботажу сигнальних станцій та кабелів на мережі високошвидкісних поїздів (TGV). Деякі західні видання звинуватили Росію, в той час як інші припустили, що винні, швидше за все, ліві активісти.

На запитання про спекуляції у пресі щодо причетності Росії до атак, речник Кремля Дмитро Пєсков заявив журналістам: “Це лише чергові фальсифікації – більше безпідставних звинувачень”.

“Правда полягає в тому, що існує безліч таких публікацій низької якості, і навіть деякі поважні видання останнім часом не соромляться звинувачувати Росію у всьому, що відбувається”, – заявив Пєсков.

“Це не допомагає їхньому іміджу як надійних джерел інформації”, – додав речник російського президента.

У неділю NBC News повідомила, що акти саботажу на французькій мережі високошвидкісних поїздів перед церемонією відкриття свідчать про широке коло загроз безпеці Олімпійських ігор, включно з “кампанією саботажу, підтримуваною Росією”.

Дмитро Пєсков охарактеризував цю статтю, не згадуючи конкретно NBC News, як “ще одну фальсифікацію і безпідставне звинувачення”.

Французька влада повідомила, що залізнична мережа відновила свою роботу до понеділка вранці.

Жеральд Дарманін у понеділок заявив, що Франція підозрює в організації саботажу залізничної мережі членів радикальних лівих угруповань.

НОВИНИ