Пошук
Close this search box.

Вашингтон заявляє про підтримку Ізраїлю на фоні напруженості в регіоні

Фото :Depositphotos

Міністр оборони США Ллойд Остін підтвердив, що Вашингтон готовий підтримати Ізраїль у разі нападу на країну, при цьому наголосивши на важливості деескалації напруженості в регіоні. Це заяву зроблено після ліквідації лідера ХАМАС Ісмаїла Ханії в Ірані, повідомляє Time Ukraine Israel з посиланням на Reuters.

Виступаючи на пресконференції на Філіппінах, Остін зазначив: “Ми будемо старанно працювати, щоб переконатися, що робимо все можливе для зниження напруженості та вирішення проблем шляхом дипломатичних зустрічей. Ми не хочемо, щоб щось подібне сталося”. Він також підкреслив, що не вважає масштабну війну на Близькому Сході неминучою: “Я думаю, що завжди є місце і можливості для дипломатії”.

Заяви міністра прозвучали після повідомлень про вбивство командира “Хезболли”, відповідального за смертельний удар по окупованих Ізраїлем Голанських висотах. На запитання про підтвердження інформації щодо ліквідації Ісмаїла Ханії в Ірані, Остін зазначив: “У мене немає жодної додаткової інформації”.

Корпус вартових ісламської революції Ірану підтвердив смерть Ханії і повідомив, що проводить розслідування. У свою чергу, ХАМАС назвав удар “жорсткою ескалацією”, яка не досягла своїх цілей.

НОВИНИ