Пошук
Close this search box.

Ізраїльський МЗС: Ліквідація лідера Хезболли запобігає війні

Фото:Depositphotos

Міністр закордонних справ Ізраїлю Ісраель Кац надіслав листа десяткам своїх закордонних колег, у якому детально пояснив причини ліквідації 30 липня Фуада Шукра, також відомого як Хадж Мухсен. Він наголосив, що цей крок є частиною зусиль щодо запобігання широкомасштабній війні з Хезболлою.

Як повідомляє Time Ukraine Israel з посиланням на Vesti.co.il, Шукр, начальник Генштабу Хезболли, причетний до низки кривавих терактів, включаючи напад у 1983 році на казарми миротворців у Бейруті, коли загинули 241 військовослужбовець США та 58 Франції. Нещодавно, 27 липня 2024 року, він організував ракетний обстріл Мадждаль-Шамса, в результаті якого загинули 12 дітей.

Кац підкреслив, що Ізраїль прагне уникнути ескалації конфлікту та закликав міжнародну спільноту підтримати виконання резолюції ООН № 1701. Цей документ, ухвалений у 2006 році, вимагає виведення збройних формувань Хезболли з Південного Лівану за річку Літані, що, за словами ізраїльської сторони, є ключем до запобігання подальшому насильству.

НОВИНИ