Пошук
Close this search box.

“Саутпорт: Протестувальники атакували мечеть, постраждали понад 50 поліцейських”

Фото: gettyimages

У Саутпорті на північному заході Англії розгорілися заворушення, в результаті яких понад 50 поліцейських отримали травми. Протести спалахнули після того, як 17-річний юнак напав на дитячу танцювальну студію, внаслідок чого загинули троє дітей і ще десятеро були поранені.

Існує версія, що підозрюваний, який є членом мусульманської громади, причетний до цього злочину. Як повідомила поліція Мерсисайда, члени ультраправої організації «Англійська ліга оборони» атакували місцеву мечеть у Саутпорті. Поліція затримала підозрюваного, родом з Кардіффа, Уельс, за підозрою у вбивстві та замаху на вбивство. Згідно з британським законодавством, особа підозрюваного не розголошується, і поліція попередила, що ім’я, яке поширюється в соцмережах, є помилковим.

Заступник головного констебля поліції Мерсисайда Алекс Госс зазначив, що «спекуляції та гіпотези навколо статусу 17-річного підлітка, що знаходиться під вартою, використовуються для розпалювання насильства та безладів на вулицях». Він додав, що «заражений британський закон є чітким, і спекуляції на даний момент нікому не допоможуть». За даними поліції, багато учасників заворушень не є мешканцями Мерсисайда.

Під час протестів учасники підпалювали поліцейські автомобілі, завдавали шкоди припаркованим цивільним транспортним засобам, кидали цеглу в мечеть та магазини, які, ймовірно, належать мусульманам. Поліція намагається переконати людей, що мотив атаки ще розслідується і це не є терористичним актом.

Прем’єр-міністр Великої Британії Кір Стармер засудив безлади та пообіцяв притягнути до відповідальності всіх причетних до насильства. Заворушення розпочалися після того, як тисячі людей зібралися у місті на вшанування пам’яті жертв нападу, тримаючи букети квітів і плюшеві іграшки.

Згідно з даними поліції Мерсисайда, 22 офіцери отримали травми, восьмеро з них — серйозні, зокрема переломи, порізи, підозри на перелом носа та струс мозку. У деяких були травми голови та обличчя, одного офіцера побили до втрати свідомості. Загалом постраждали понад 50 працівників поліції.

Джерело: israelinfo

НОВИНИ