Пошук
Close this search box.

США заморожують $95 млн допомоги Грузії через антидемократичні дії уряду

Фото: depositphotos

Як повідомляє eurointegration, Сполучені Штати Америки вирішили призупинити частину допомоги Грузії через антидемократичні дії уряду, які суперечать прагненням країни стати членом Європейського Союзу та НАТО.

Про це оголосив державний секретар США Ентоні Блінкен. За його словами, в результаті перегляду двосторонніх відносин з Грузією США “заморожують допомогу на суму понад 95 мільйонів доларів, яка безпосередньо надходить на користь грузинського уряду”.

Блінкен підкреслив, що антидемократичні дії та помилкові заяви грузинської влади несумісні з нормами членства в ЄС і НАТО. Він також додав, що США продовжать підтримувати “програми та ініціативи, що приносять користь народу Грузії, зміцнюючи демократію, верховенство права, незалежні медіа та економічний розвиток”.

“Ми залишимося відданими грузинському народу та його євроатлантичним прагненням,” — резюмував Блінкен.

Нагадаємо, що в травні парламент Грузії прийняв суперечливий закон про “іноземних агентів”, що спричинило масові протести та різку критику з боку Заходу. Після цього Європейський Союз оголосив про призупинення процесу вступу Грузії, а США відклали спільні військові навчання Noble Partner на невизначений термін. Крім того, вперше з 2008 року рішення саміту НАТО не згадувало про вступ Грузії до альянсу.

НОВИНИ