Пошук
Close this search box.

Ліквідація офіцера КСІР у передмісті Дамаска: розбіжності та питання

Фото:Depositphotos

Як повідомляє видання Cursorinfo.co.il, арабські ЗМІ передають інформацію про ліквідацію високопоставленого офіцера Корпусу вартових ісламської революції (КСІР) у передмісті Дамаска. Вибух, який ймовірно спричинив інцидент, стався в районі, де проживають іранські офіцери. У соціальних мережах поширюється інформація про те, що загиблим міг бути Хаджі Хабіб Заде, однак точна особа поки не підтверджена.

У соціальних мережах обговорюють можливий зв’язок загиблого з Аміром Алі Хаджизаде, командувачем ВПС КСІР. Проте військовий аналітик OSINTdefender висловив сумніви щодо цього припущення, вказуючи на малоймовірність присутності генерала ВПС у Дамаску. На його думку, мова може йти про іншого іранського офіцера. Кілька років тому арабська газета згадувала командира КСІР на ім’я Ісса Хабіб Заде, який брав участь у проектах з військового будівництва.

Раніше у виданні “Cursorinfo.co.il” повідомлялося, що Ізраїль провів операцію, під час якої був убитий офіцер Революційної гвардії на території Ірану. Вбивство, за повідомленнями, було пов’язане з запобіганням нападу на євреїв у Німеччині. Джерела вказують на використання вогнепальної зброї в цій операції.

Також у новинах “Cursorinfo.co.il” підтверджувалося повідомлення про вибух у Бейруті, де метою атаки став Хадж Мохсен, другий за рангом у Хізбаллі та відповідальний за проект високоточних ракет цієї групи. Представник ізраїльської армії підтвердив, що ціллю операції був саме Фуад Шукар, також відомий як Аль-Хадж Мохсен, високопоставлений військовий офіцер з Лівану.

НОВИНИ