Пошук
Close this search box.

Протести та Підбурювання: Візит Президента Герцога до Єшиви Маале-Еліягу

Фото:Depositphotos

Як повідомляє Time Ukraine Israel, посилаючись на 7 канал Ізраїлю, візит президента Ізраїлю Іцхака Герцога до єшиви Маале-Еліягу в Тель-Авіві-Яффо на святкування Тиша бе-Ав викликав хвилю обурення та підбурювання в соціальних мережах. Ця подія спричинила гостру полеміку серед громадян та активістів.

Кампанія підбурювання була розгорнута проти єшиви, пов’язаної з рабином Цві Тау, підозрюваним у серйозних правопорушеннях та відомим своїми ультраортодоксальними поглядами. У мережі з’явилося безліч повідомлень, які звинувачують Герцога в підтримці «антиліберальних» та «антидемократичних» настроїв, поширюючись на платформах WhatsApp та інших соцмережах.

Один із протестувальників висловив своє обурення: «Президент Герцог віддає перевагу пропаганді расизму, ЛГБТ-фобії та жінконенависництву. Разом ми нагадаємо йому, що є помилки, які потрібно виправляти. Підпишіть та поділіться петицією».

Тим часом політичний оглядач Які Адамкар у своєму коментарі підкреслив, що такі протести підривають повагу до традиційних релігійних цінностей та створюють розкол у суспільстві. Він зазначив, що протести проти візиту президента пов’язані з бажанням підірвати єдність у країні.

Ситуація навколо візиту Герцога до Маале-Еліягу продовжує викликати суспільні дискусії та підкреслює глибокі розбіжності в ізраїльському суспільстві.

НОВИНИ