Пошук
Close this search box.

Гелікоптер впав на дах готелю в Кернсі, Австралія: двоє загиблих, сотні евакуйованих

Гелікоптер впав на дах готелю в Австралії

Гелікоптер впав на дах готелю в Австралії

У понеділок, вночі, гелікоптер впав на дах готелю DoubleTree by Hilton у Кернсі, на півночі Австралії, що спричинило масштабну пожежу та евакуацію сотень гостей. Інцидент стався близько 01:50 за місцевим часом, що призвело до трагічної загибелі пілота та єдиного пасажира гелікоптера.

Пожежники та рятувальники, які оперативно прибули на місце події, повідомили, що одна з лопатей гелікоптера впала в басейн готелю, а інша—на еспланаду перед будівлею. Двоє людей, які отримали поранення, були доставлені до лікарні у стабільному стані.

Представник місцевої рятувальної служби Кейтлін Деннінг зазначила, що, на щастя, серед людей на землі ніхто не постраждав. Водночас поліція проводить судово-медичні експертизи для офіційної ідентифікації загиблих.

За інформацією поліції, пілот здійснював “несанкціонований” політ, що наразі є предметом розслідування. Компанія Nautilus Aviation, відома своїми приватними турами та чартерами, підтвердила, що це був їхній гелікоптер.

На місце події вже прибули слідчі з Австралійського бюро безпеки на транспорті, які розслідують причини аварії.

Кернс, розташований на півночі Квінсленда, є популярним туристичним місцем та воротами до Великого Бар’єрного рифу, що додає ще більшої уваги до цієї трагічної події.

НОВИНИ