Пошук
Close this search box.

Евакуація на кордоні: Росія готується до масованих ударів у відповідь на вторгнення українських сил

Українські військові, Фото: Геня САВІЛОВ

Українські військові. Фото: Геннадій Савілом

Російська влада продовжує евакуацію тисяч людей з прикордонних районів Курської області, в той час як Україна готується до можливих масованих ракетних ударів з боку Москви. За даними The Moscow Times, ці дії є відповіддю на недавнє просування українських військ на 30 кілометрів вглиб російської території, що стало найглибшим вторгненням з початку війни.

Джерела The Times повідомляють, що Росія має намір відповісти на вторгнення ударом “безпрецедентної жорсткості”. Передбачається, що російські військові можуть запустити сотні ракет, зокрема крилатих і балістичних, по ключових урядових об’єктах у Києві, включаючи парламент. Це, за словами джерела, має продемонструвати “всемогутність” Москви та покарати Україну за її дії на Курському напрямку.

Українська сторона визнає підвищену загрозу масованого ракетного удару, однак залишається впевненою у здатності систем протиповітряної оборони дати відсіч. Представник українського військового відомства підкреслив, що навіть у випадку масштабної атаки вони зможуть зупинити більшість ракет.

Заяви про підготовку Росії до масованого удару також підтвердив інший український чиновник у коментарі для France Presse. Проте точна дата можливого удару залишається невідомою.

Британське видання The Times наголошує, що рішення президента України Володимира Зеленського розпочати наступ на території Росії стало найризикованішим з початку війни. Операція, яку незалежне російське видання The Moscow Times вже називає “вторгненням”, застала зненацька не лише Москву, а й західних союзників Києва.

Згідно з планом українського керівництва, ця операція покликана відволікти російські сили з ключових прифронтових районів на сході України, зокрема, з міст Часів Яр і Покровськ на Донбасі, де триває активний наступ російських військ.

Радник президента України Михайло Подоляк зазначив, що метою цієї операції є посилення переговорної позиції Києва в умовах триваючої війни.

На тлі цих подій, російська сторона продовжує зміцнювати оборонні позиції поблизу Курської атомної електростанції, що підтверджується супутниковими знімками, розглянутими BBC Verify.

Російська влада повідомила про евакуацію понад 76 тисяч мешканців прикордонних районів Курської області, де оголошено надзвичайний стан. Ці заходи підкреслюють серйозність ситуації та підготовку Росії до можливого продовження ескалації конфлікту.

НОВИНИ