Пошук
Close this search box.

США посилюють військову присутність на Близькому Сході через загрозу атак з боку Ірану

Міністр оборони США Ллойд Остін Фото: Maya Alleruzzo

Міністр оборони США Ллойд Остін Фото: Maya Alleruzzo

Вашингтон значно посилює свою військову присутність на Близькому Сході, реагуючи на зростаючу напруженість після вбивств високопоставлених членів ХАМАСу та Хезболли, пов’язаних з Іраном. Міністр оборони США Ллойд Остін наказав направити атомний підводний човен USS Georgia, оснащений керованими ракетами, в регіон, повідомляє Reuters із посиланням на заяву Пентагону.

Це рішення є незвичним, оскільки місцезнаходження підводних човнів зазвичай не розголошується. Однак на фоні останніх подій Пентагон пішов на цей крок, підкреслюючи серйозність ситуації. USS Georgia вже перебуває в Середземному морі з липня, але тепер його розміщення було офіційно підтверджено.

У заяві, оприлюдненій після розмови Ллойда Остіна з міністром оборони Ізраїлю, Пентагон підкреслив готовність США “вжити всіх необхідних заходів” для захисту свого ключового союзника на Близькому Сході. Також було оголошено про прискорене розгортання ударної групи на чолі з авіаносцем “Авраам Лінкольн” у регіоні.

Цей крок є частиною ширшої стратегії Вашингтона зі зміцнення оборонних можливостей Ізраїлю, включаючи додаткові винищувачі та військові кораблі, які вже направляються до регіону.

Напруженість у регіоні різко зросла після вбивства Ісмаїла Ханії, політичного лідера ХАМАС, у столиці Ірану Тегерані 31 липня. Це вбивство, за яке Іран звинуватив Ізраїль, викликало погрози відплати з боку Тегерану. Іран також поклав відповідальність на США, враховуючи їхню підтримку Ізраїлю.

Крім того, вбивство Фуада Шукра, високопоставленого командира підтримуваної Іраном Хезболли, під час ізраїльського удару по Бейруту, підживило побоювання щодо можливого розширення конфлікту в Газі на весь Близький Схід.

Ізраїль не взяв на себе відповідальність за ці напади, але їх наслідки можуть мати серйозні геополітичні наслідки, загрожуючи перерости в масштабний конфлікт у регіоні. США, передбачаючи можливу ескалацію, вживають додаткових заходів для зміцнення своєї військової присутності та захисту своїх союзників.

НОВИНИ