Пошук
Close this search box.

Росія почала евакуацію у Бєлгородській області через українські наступальні дії

Втрати росіян в районі Курська.

Росія розпочала евакуацію цивільного населення з Бєлгородської області, яка межує з Україною, після активізації військових дій з боку Києва. Це рішення прийнято на тлі українського вторгнення в Курську область, що викликало серйозне занепокоєння в Москві та призвело до евакуації десятків тисяч людей, повідомляє Reuters.

Губернатор Бєлгородської області В’ячеслав Гладков повідомив, що жителі Краснояруйського району будуть евакуйовані через активність української армії. У Курській області евакуацію продовжено, зокрема в Бєловському районі.

Евакуаційні заходи почалися після раптового вторгнення українських військ у Курську область 6 серпня, яке спричинило подальше просування сил Києва в регіоні. За інформацією російської влади, понад 11 тисяч осіб було евакуйовано, тоді як жителі прикордонних районів продовжують залишати свої домівки через загрозу бойових дій.

Росія у відповідь надіслала підкріплення і оголосила режим «антитерористичної операції» в Курській, Брянській та Бєлгородській областях. Попри це, українські війська продовжують утримувати позиції на російській території, просуваючись на 30 кілометрів углиб країни.

Ця операція не лише демонструє крихкість російської оборони, але й піднімає бойовий дух українських військ, що має важливе значення для подальшого перебігу війни. Водночас, Київ залишається обережним у розкритті деталей своїх дій, чекаючи на розвиток подій на полі бою.

НОВИНИ