Пошук
Close this search box.

Париж прощається з Олімпіадою: грандіозна церемонія закриття залишила незабутні враження

Фото: REUTERS

Париж закінчив свою першу Олімпіаду з моменту, коли він востаннє приймав Олімпійські ігри, вразивши світ вражаючою церемонією закриття. Вечір неділі, 12 серпня 2024 року, став кульмінацією двотижневого спортивного свята, яке не тільки переписало рекорди, а й подарувало безліч незабутніх моментів.

Фантастичний старт і прощання з Олімпіадою

Церемонія розпочалася з видовищного футуристичного шоу, яке перенесло глядачів у світ наукової фантастики. Сцену прикрасив таємничий золотистий мандрівник, виконаний французьким брейк-дансером Артуром Кадре, який блукав по мрачному, футуристичному ландшафту, символізуючи трансформацію і відродження олімпійського духу. У цей час швейцарський музикант Ален Рош виконував Гімн Аполлону на вертикально підвісному піаніно, що додало вражаючий звуковий супровід до фантастичного видовища.

Світлове шоу і музичні виступи

Пиротехнічне шоу завершилося грандіозним освітленням, яке було не лише данню традиціям, але й свіжим поглядом на те, як можна святкувати великий спортивний захід. На сцені виступили французька співачка Ізольда з емоційною версією пісні “My Way”, а також французька електро-поп-група Phoenix, бельгійська співачка Angèle та камбоджійський репер VannDa. Це шоу стало справжнім святом для глядачів, які заповнили “Стад де Франс” і пережили атмосферу єдності та святкування.

Том Круз і передачу олімпійського прапора

Кульмінаційним моментом церемонії стала передача олімпійського прапора Лос-Анджелесу, наступному господарю Ігор 2028 року. Зірка Голлівуду Том Круз, спустившись на мотузці з неба, забрав прапор, символізуючи перехід Олімпіади до нового міста. Мер Лос-Анджелеса Карен Басс, перша темношкіра жінка-мер, отримала прапор від золотий медалістки Симони Байлз, що символізувало передачу відповідальності від однієї великої столиці до іншої.

Олімпіада в Парижі: спадщина і майбутнє

Олімпіада в Парижі стала важливим етапом не тільки для спортивного світу, але і для культурного життя. Це були ігри, що поєднали традиції та інновації, що вразили як спортсменів, так і глядачів. Париж прагнув продемонструвати, як великі спортивні події можуть об’єднувати людей і вносити нові ідеї в світову арену.

Завершення ігор було не тільки святом спорту, але і святкуванням людської єдності та культурного багатства. Париж залишив незабутні враження на всіх учасників і гостей, які спостерігали за цими грандіозними Олімпійськими іграми.

Джерело: theguardian

НОВИНИ