Пошук
Close this search box.

Шахрайство в школі Рішон ле-Ціона: завершено розслідування справи про розкрадання коштів

Фото: depositphotos

Поліція Центрального округу Ізраїлю завершила розслідування справи про шахрайство, в якому підозрюють завгоспа початкової школи в Рішон ле-Ціоні. Вчора матеріали справи були передані до суду для подальшого розгляду.

Розслідування розпочалося на початку 2022 року після отримання скарги від інспектора Міністерства освіти Ізраїлю. Жінку запідозрили у привласненні батьківських внесків, які вона приховувала через фальсифікацію квитанцій про нібито виконані підрядні роботи.

У процесі розслідування було встановлено, що підозрювана протягом 2019-2021 років виписала 21 чек на загальну суму 126 497 шекелів, які були зняті з банківського рахунку школи. Чеки виписувалися на її ім’я або ім’я її чоловіка, а також підписувалися нею як уповноваженою особою школи з використанням офіційної печатки навчального закладу.

Кошти були переведені на особисті банківські рахунки підозрюваної та її чоловіка, а у шкільній звітності ці витрати маскувалися під фіктивні інвойси від підрядників за виконані роботи. Виявити махінації вдалося після проведення бухгалтерської перевірки.

Хоча подружжя повернуло викрадені кошти навчальному закладу, це не звільнило їх від кримінального переслідування. Обвинувальний висновок включає звинувачення у розкраданні коштів у роботодавця, підробці та використанні підроблених документів.

Джерело: 9tv

НОВИНИ