Пошук
Close this search box.

Fitch понизило рейтинг України до рівня обмеженого дефолту

Fitch

Рейтингове агентство Fitch Ratings

Рейтингове агентство Fitch Ratings знизило кредитний рейтинг України до рівня обмеженого дефолту (RD) після того, як країна оголосила про реструктуризацію своїх єврооблігацій зі списанням значної частини боргу. Це рішення було ухвалене 13 серпня і стало результатом невиплати купонного доходу за єврооблігаціями на 750 мільйонів доларів.

Як повідомляє Fitch, реструктуризація, яка передбачає списання 37% від суми боргу, призвела до пониження рейтингу України з рівня C до RD. Це сталося після закінчення 10-денного пільгового періоду, протягом якого Україна повинна була здійснити купонний платіж за євробондами-2026.

“Зниження рейтингу до рівня RD відображає завершення пільгового періоду для виплати купонного доходу, що мав відбутися 1 серпня. За критеріями Fitch, це прирівнюється до дефолту”, — зазначено у звіті агентства.

Реструктуризація боргу, яку проводить Україна, спрямована на зменшення боргового навантаження, але призводить до негативних наслідків для кредитного рейтингу країни. Такий крок може ускладнити доступ до міжнародних фінансових ринків і вплинути на довіру інвесторів до здатності України виконувати свої зобов’язання.

НОВИНИ