Пошук
Close this search box.

Українські війська захопили 100 російських військовополонених під час наступу на Курськ

Володимир Зеленський з візитом на фронт Фото: АП

Володимир Зеленський з візитом на фронт Фото: АП

Українські збройні сили досягли значних успіхів у наступі на Курську область Росії, захопивши понад 100 російських військовополонених і збивши російський літак Су-34. Про це головнокомандувач української армії генерал Олександр Сирський повідомив під час відеоконференції з президентом Володимиром Зеленським у середу, за даними SkyNews.

За словами Сирського, українські війська продовжують наступ, просуваючись на 1-2 кілометри на окремих ділянках. Операція в районі Суджі завершилася успішним пошуком і знищенням противника. Президент Зеленський високо оцінив результати операції, особливо захоплення полонених, що стане важливим елементом для подальших обмінів між Україною та Росією.

Крім того, український Генштаб підтвердив знищення російського винищувача-бомбардувальника Су-34 під час виконання бойового завдання на російській території. “Діяльність із ліквідації окупантів, їх техніки та озброєння триває безперервно”, – наголошується у заяві Генштабу.

Росія перегруповує сили через український наступ

Тим часом, за інформацією американських чиновників, яку цитує Wall Street Journal, Москва змушена відвести частину своїх військ з фронту в Україні для протидії наступу українських сил на території Росії. Цей крок свідчить про те, що українська операція в Курській області досягає своєї мети, змушуючи Росію перегрупувати свої сили.

Незважаючи на заяви Москви про початок контратак у Курській області, ситуація залишається напруженою. Губернатор сусідньої Бєлгородської області оголосив надзвичайний стан через продовження українських атак, що свідчить про серйозні проблеми російської армії з відсіччю українського наступу.

Цей розвиток подій став першою серйозною ознакою того, що Росія стикається зі значними труднощами у стримуванні українського вторгнення на своїй території, що може мати серйозні наслідки для подальшого розвитку бойових дій.

НОВИНИ