Пошук
Close this search box.

У Франції зіткнулися два військових літаки: один пілот врятувався, двоє зникли безвісти

Винищувачі Dassault Rafale Фото з відкритих джерел

Винищувачі Dassault Rafale Фото з відкритих джерел

У Франції під час тренувального польоту сталося зіткнення двох військових літаків, повідомляє BFMTV. Інцидент стався в секторі Коломбе-ле-Бель, у департаменті Мерт і Мозель. Один із пілотів встиг катапультуватися перед зіткненням і не постраждав, але пілот-інструктор та студент-пілот, які перебували в другому літаку, зникли безвісти.

“Ми все ще шукаємо другий екіпаж,” – повідомив речник ВПС Франції в інтерв’ю AFP.

Префектура Мерт і Мозель зазначила, що одразу після інциденту був активований департаментський оперативний центр, а також реалізований план SATER (повітряно-земляний порятунок), який передбачає підтримку військових сил у таких випадках.

У пошуково-рятувальній операції беруть участь жандармерія, пожежно-рятувальна служба, Національне управління лісового господарства та ADRASEC (Національна федерація радіоаматорів у службі цивільної безпеки). Їх зусилля наразі зосереджені на пошуку зниклого екіпажу другого літака.

Префектура також заявила, що військове керівництво підготує звіт про причини аварії.

За даними армії, всі пілоти, які брали участь у навчанні, є громадянами Франції. Хоча українські пілоти проходять навчання у Франції, вони знаходяться на базі Казо на південному заході країни і тренуються на винищувачах Alpha-Jet, тому цей інцидент не стосується їхньої програми.

НОВИНИ