Пошук
Close this search box.

The Guardian: Іман Хеліф подала до суду на Джоан Роулінг та Ілона Маска

Іман Хеліф.Фото: suspilne

Олімпійська чемпіонка обвинувачує у кібератаках

Алжирська олімпійська чемпіонка з боксу Іман Хеліф подала кримінальну скаргу у Франції проти платформи X (колишній Twitter), звинувачуючи її у “жіноненависницькому”, расистському і сексистському кібербулінгу. Скарга, подана в парижську прокуратуру, також згадує імена відомих осіб, серед яких Джоан Роулінг і Ілон Маск.

Обставини справи

Хеліф, яка здобула золото на Олімпійських іграх, стала першою жінкою з Алжиру, яка виграла золото в загальному заліку з 1996 року. Її перемога супроводжувалася скандалом через гендерні питання після того, як їй заборонили брати участь у чемпіонаті світу з боксу 2023 року через тест на гендерну відповідність.

Реакція публічних осіб

Джоан Роулінг, авторка серії книг про Гаррі Поттера, в Twitter опублікувала фотографію бою Хеліф і висловила свою думку щодо спортивних організацій, які підтримують насильство. Ілон Маск, власник X, поділився постом, в якому стверджується, що “чоловікам не місце у жіночому спорті”. Дональд Трамп також опублікував публікацію з аналогічним посланням.

Подальші кроки і реакція

Адвокат Хеліф, Набіль Буді, зазначив, що хоча в скарзі згадуються конкретні особи, розслідування може охопити і інших, хто причетний до кібератак. Скарга подана у Франції, але можливо, що вона пошириться на міжнародний рівень.

Тренер Хеліф, Педро Діас, підкреслив, що цькування, яке зазнала боксерка, негативно вплинуло на неї та на всіх навколо. Хеліф, яка виграла перемогу над китайською боксеркою Ян Лю, підтвердила свою ідентичність як жінка і заявила, що цькування не зменшить її досягнень.

Джерело: The Guardian

НОВИНИ