Пошук
Close this search box.

Росія звинувачує Україну в бомбардуванні торгового центру в окупованому Донецьку

Горить торговий центр «Галактика» в Донецьку. Фото: відеозапис The Moscow Times / X.com

Горить торговий центр «Галактика» в Донецьку. Фото: відеозапис The Moscow Times / X.com

Російські офіційні особи звинувачують Україну в організації бомбардування переповненого торгового центру в окупованому Донецьку. За даними The Moscow Times та Reuters, інцидент стався в п’ятницю і призвів до пожежі, що охопила торговий центр «Галактика».

Денис Пушилін, кремлівський призначенець на окупованих територіях Донецької області, стверджує, що українські сили здійснили «масований прицільний обстріл» південно-західного району Донецька, столиці регіону. За його словами, обстріл призвів до поранення щонайменше семи мирних жителів і завдав шкоди місцевій лікарні.

«Гасіння пожежі ускладнюється напруженою ситуацією, що змушує працівників МНС Росії діяти з безпечної відстані», — написав Пушилін у соціальних мережах.

На відео, опублікованому в соціальних мережах, видно, як полум’я і густий чорний дим охоплюють двоповерхову будівлю торгового центру перед порожньою автостоянкою. Російське державне інформаційне агентство РІА Новини пізніше оприлюднило зображення зруйнованого фасаду торгового центру, з якого все ще піднімався дим.

ТАСС повідомляє, що внаслідок нападу на «Галактику» загинули щонайменше двоє людей, хоча кількість жертв може зрости. Місцеві екстрені служби продовжують оцінювати ситуацію.

Кремль анексував Донецьку область разом з Луганською, Запорізькою та Херсонською областями наприкінці 2022 року. Незважаючи на це, російські сили досі не контролюють усю територію цих регіонів.

Українська сторона ще не коментувала ці звинувачення, і ситуація залишається напруженою в зоні конфлікту.

НОВИНИ