Пошук
Close this search box.

Радіоведучий і композитор Ювев Кац помер у віці 88 років

Фото: Ассаф Фрідман

Ювев Кац: Пам’ять про великий талант і відданість радіо

17 серпня 2024 року — Радіоведучий і композитор Ювев Кац, чия музика вплинула на покоління слухачів, помер сьогодні вранці у віці 88 років. Він пішов з життя у своєму домі в кібуці Тель-Іцхак після тривалого періоду боротьби зі здоров’ям. Кац залишив глибокий слід в ізраїльській культурі через свої пісні та радіопрограми, які формували культурний ландшафт 1960-х і 1970-х років.

Кац, автор таких гімнів, як «Царства Хермону», «Моя дочка плаче або сміється» і «Сігель», не тільки створив популярну музику, але й довгі роки служив шанованим радіоведучим на Kol Israel. Його пісні здобули популярність і любов слухачів, а його радіопрограми стали важливою частиною культурного життя країни.

Пам’ять і спадщина

«Мій батько був чудовим,і турботливим батьком, який завжди був поруч», — зазначила його дочка Шломіт у розмові з Ynet. «Його радіопрограми та сфера радіопсихотерапії були справою його життя. Він був великим художником і мав велику любов до людей».

Ювев Кац народився у лютому 1936 року в кібуці Наан. Після служби в армії і активної участі в культурному житті, він започаткував свою кар’єру в радіо як продюсер, редактор і ведучий на Kol Israel. Його радіопрограми, такі як «Пиво і настрій» і «Been Shishi Shabbat», здобули велику популярність.

Спадок Кацa

Кац також активно займався театром і сатирою, керуючи групами гумору і сатири, а також працюючи в громадському театрі. Його участь у Шестиденній війні як командир джип-патруля та написання пісень залишили незабутній слід в історії Ізраїлю.

В останні роки життя Ювев Кац зосередився на викладанні і медіації, продовжуючи активно впливати на культурне життя. Його творчість і внесок у радіомовлення та музику залишать довгий слід у пам’яті багатьох поколінь.

Похорони Ювев Кацa відбудуться завтра в кібуці Тель-Іцхак. Його спадщина буде жити через його музику і радіопрограми, які завжди залишаться в серцях багатьох людей.

Джерело: Ynet

НОВИНИ