Пошук
Close this search box.

Посол України в Берліні закликав Німеччину продовжити підтримку Києва

Посол України в Німеччині Олексій Макеєв

Посол України в Німеччині Олексій Макеєв

Посол України в Німеччині Олексій Макеєв закликав німецький уряд не послаблювати підтримку України, наголосивши на важливості цього для європейської безпеки. В інтерв’ю німецькому виданню Bild am Sonntag, Макеєв підкреслив, що стабільність Європи значною мірою залежить від рішучості Німеччини продовжувати надавати допомогу Україні у її протистоянні російській агресії.

Ці заяви пролунали на тлі повідомлень про те, що уряд Олафа Шольца планує суттєво скоротити військову допомогу Україні в бюджеті на 2025 рік. Згідно з даними німецької газети Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, обсяг допомоги може зменшитися з поточних 8 мільярдів євро до 4 мільярдів. Уряд розглядає можливість компенсувати цей дефіцит за рахунок активів, заморожених у рамках санкцій проти Росії.

Макеєв висловив сподівання, що німецький парламент займе чітку позицію щодо фінансування безпекових потреб у бюджеті на 2025 рік, та закликав знайти шляхи для забезпечення стабільної підтримки України.

Ця ситуація викликає занепокоєння, оскільки Німеччина залишається одним із ключових союзників України, після США, у наданні військової допомоги. Подальша підтримка з боку Берліна є критично важливою для зусиль України у відновленні своєї територіальної цілісності та забезпеченні безпеки на континенті.

НОВИНИ