Пошук
Close this search box.

Українська скульптура «I’m fine» на фестивалі Burning Man

Скульптура «I’m fine» на фестивалі Burning Man.Фото: Олексій Репік

На фестивалі Burning Man у США була представлена українська скульптура, створена художником Олексієм Саем. Інсталяція, що складається з пошкоджених вуличних знаків, парканів і воріт, отримала назву «I’m fine» і символізує стійкість України під час війни.

Символіка та Матеріали

Як повідомляє Hmarochos, скульптура довжиною 32 метри була створена з уламків, що постраждали від війни в Україні. Олексій Сай зазначив, що його мета полягає в тому, щоб аудиторія змогла відчути всю глибину людських історій, пов’язаних із цими предметами.

Особливі Елементи Інсталяції

Особливу увагу привертає знак «Обережно, діти!», взятий з розбитої школи в Херсонській області, а також частини сонячних панелей і трансформаторів, що символізують руйнування зеленої енергетики та екоцид.

Скульптура «I’m fine»Фото: Міша Карпенко

Емоційний Вплив на Глядачів

Віталій Дейнега, засновник БФ «Повернись живим», повідомив, що інсталяція викликала сильні емоції у глядачів. «Люди стоять і дивляться. Деякі торкаються гострих країв. Багато хто плаче… Один американець сказав, що в нашій інсталяції стільки горя і смерті, що це важко витримати, і заплакав. Інший відзначив, що в ній є багато сили, адже якби ми були жертвами, а не воїнами, ми б не привезли її сюди», – зазначив Дейнега.

НОВИНИ