Пошук
Close this search box.

Трагічна атака на Курахове: чотири загиблих, вісім поранених

Фото:Офіс Генерального прокурора України

Курахове, Донецька область — У неділю, 1 вересня, внаслідок жорстокого обстрілу центру Курахового на Донеччині загинули четверо мирних мешканців, ще восьмеро отримали поранення різного ступеня тяжкості. Цей обстріл став черговою трагедією для регіону, який продовжує страждати від невпинних атак.

За попередніми даними слідства, ворожі сили застосували ствольну артилерію та реактивні системи залпового вогню «Ураган» для удару по центральній частині міста. Снаряди влучили у багатоквартирні та приватні будинки, пошкодили автомобілі, залишивши місто в руїнах і хаосі.

Троє людей загинули на місці від отриманих травм, несумісних із життям. Четверта жертва померла у лікарні під час спроб лікарів врятувати її життя. П’ятеро жінок і троє чоловіків наразі перебувають під наглядом медиків, у багатьох із них діагностовано осколкові поранення.

Офіс Генерального прокурора України негайно розпочав розслідування за фактом цієї атаки. Правоохоронці вже почали збирати докази, аби притягнути до відповідальності тих, хто віддав наказ на обстріл.

Ця трагедія знову нагадала, що насильство не знає меж і продовжує руйнувати життя мирних жителів. Прокуратура разом із іншими силовими структурами працює над встановленням остаточної кількості постраждалих та обсягів завданих збитків.

Це не перший випадок, коли Курахове стає ціллю для ворожих атак. Раніше місто вже піддавалось обстрілам з боку російських агресорів, які використали РСЗВ «Ураган» для нанесення руйнувань.

Тим часом, російські війська завдали авіаудару по підприємству у Сумах, яке спеціалізується на виробництві упаковок для дитячого харчування. За останніми даними, внаслідок цього удару загинули дві жінки, ще 11 людей отримали поранення.

Україна продовжує зазнавати втрат через безперервні атаки, які не щадять ані цивільних, ані критичну інфраструктуру. Влада закликає міжнародну спільноту до посилення тиску на агресора, щоб зупинити цей безглуздий терор.

НОВИНИ