Пошук
Close this search box.

Верховний суд Бразилії підтвердив призупинення діяльності соціальної мережі X через ігнорування судових рішень

Верховний суд Бразилії в понеділок затвердив рішення одного зі своїх суддів про призупинення діяльності соціальної мережі X, яка належить американському мільярдеру Ілону Маску, через порушення у сфері боротьби з дезінформацією.

Цю платформу почали блокувати в суботу вранці, через кілька годин після того, як суддя Александр де Мораєс розпорядився зупинити її роботу на 24 години. Суддя Мораєс, який виступає за активну боротьбу з дезінформацією в Бразилії, заявив, що Маск виявив «повну відсутність поваги до бразильського суверенітету та законної влади».

Мораєс зазначив, що соцмережа ігнорувала рішення суду, і наказав негайно зупинити її роботу, якщо X не призначить свого офіційного представника в країні протягом 24 годин.

Ілон Маск, власник X, відреагував на цю ситуацію, заявивши, що «свобода вираження поглядів є основою демократії, а в Бразилії псевдосуддя намагається її знищити з політичних міркувань». Проте судді, зокрема колишній міністр юстиції Флавіо Діно, наголосили, що свобода слова не може бути прикриттям для порушення законів країни.

Це призупинення набуває особливого значення у світлі майбутніх муніципальних виборів, де буде визначатися баланс сил між лівим табором президента Лули да Сілви та правими силами, які підтримують Маска. За даними спеціалізованого сайту DataReportal, соціальна мережа X має близько 22 мільйонів користувачів у Бразилії.

НОВИНИ