Пошук
Close this search box.

Скандальна проповідь підмосковного священика: заклик до війни з обіцянками раю

Валерій Сосковець

Московський священик Валерій Сосковець. Фото: Скріншот з Youtube

Відомий священик із Підмосков’я Валерій Сосковець опублікував на своєму YouTube-каналі відео, де він закликає своїх парафіян брати участь у війні, порівнюючи цей акт із «священною війною» та обіцяючи небесне блаженство за участь. Його слова викликали значний резонанс і порівнюються з риторикою терористів ІДІЛ, які обіцяють своїм послідовникам життя після смерті в обмін на самопожертву.

Сосковець заявив, що «кожна хрещена дитина приречена на участь у війні», підкреслюючи, що ця боротьба є частиною християнського життя. У своїй промові він заявив: «Війна не може закінчитися ні мирною угодою, ні компромісом… Це війна до небес або поразка, яка веде до диявола». Священик закликав до жертовності в ім’я Христа, стверджуючи, що смерть у бою за віру є кращою за смерть від хвороби.

Московський патріархат продовжує активно підтримувати війну в Україні, називаючи її «священною». Наприкінці березня патріарх Кирил підписав указ, в якому зазначено, що вся територія України повинна бути включена до зони впливу Росії. У своїх попередніх заявах Кирил стверджував, що смерть на війні змиває всі гріхи, що додатково підсилює небезпечну риторику.

НОВИНИ