Пошук
Close this search box.

333-й день війни в Ізраїлі: Хронологія подій

Фото: depositphotos

Як повідомляє newsru.co.il, 3 вересня 2024 року відзначено 333-й день війни “Залізні мечі”, яку Ізраїль веде проти терористичних організацій у Газі, на Західному березі річки Йордан та в Лівані. В цей день ізраїльські сили продовжили активні бойові дії, знищуючи інфраструктуру ХАМАСу, ліквідуючи бойовиків і завдаючи ударів по цілях “Хізбалли”.

Хронологія подій 03.09.2024

16:00: ЦАХАЛ повідомив про ліквідацію бойовика “Хізбалли” в Маркабі, на півдні Лівану. У районі Ріхан також було атаковано об’єкти цієї організації. Ізраїльська територія зазнала ракетних ударів, однак жертв немає.

15:00: У результаті авіаудару ізраїльських ВПС по коледжу “Наама” в Газі було ліквідовано кілька терористів. ЦАХАЛ підкреслив, що всі заходи були вжиті для мінімізації шкоди цивільному населенню. Тим часом в районі Верхньої Галілеї спрацювали сирени тривоги через підозри на вторгнення БПЛА.

14:00: Міністерство охорони здоров’я Гази (кероване ХАМАСом) повідомило, що з початку бойових дій у секторі Газа загинули 40,819 осіб, а ще 94,291 були поранені. За останню добу в Газі загинуло 33 людини, 67 отримали поранення.

13:00: ЦАХАЛ виявив і знищив тунель довжиною понад 1 км у районі Бейт-Лахії на півночі сектора Газа. Тунель використовувався для транспортування зброї. Операцію здійснили сили 643-ї територіальної дивізії “Шуалей а-Даром” (“Газа”) та інженерний спецназ “Яалом”.

12:00: Джерела на Західному березі повідомляють про вибух у Кафр-Дані, ймовірно, внаслідок атаки ЦАХАЛу на один із будинків.

11:00: Інженерний підрозділ бригади “Ієхуда” завершив підготовку до знесення будинку терориста в селі Ідна, який 1 вересня вбив трьох ізраїльських поліцейських.

09:00: Удар ЦАХАЛу біля лікарні “Аль-Ахлі” в Газі призвів до ліквідації восьми терористів ХАМАС, включаючи командира спецназу Ахмада Уадіа. ЦАХАЛ підкреслив, що операцію проведено з урахуванням мінімізації шкоди цивільним.

08:00: Ізраїльські військові готуються знести будинок терориста, який убив трьох ізраїльських поліцейських у селі Ідна.

07:00: ЦАХАЛ проводить операції поблизу кладовища в Калькілії.

06:00: У кількох населених пунктах на північному заході Ізраїлю було зафіксовано хибну тривогу.

05:00: Джерела на Західному березі повідомляють про облогу будинку терориста Юсуфа ад-Даруїша в Аш-Шухаде. Після обстрілу будівлі ракетами було ліквідовано одного бойовика.

04:00: У південній частині Гази прогримів потужний вибух.

03:00: ВПС ЦАХАЛу завдали удару по об’єкту на вулиці Ан-Нафак у Газі.

02:00: ЦАХАЛ проводить операції в Сіірі та Бурке, затримуючи підозрюваних у терористичній діяльності.

01:00: ЦАХАЛ використовує освітлювальні боєприпаси в районі Шхема.

00:00: У результаті авіаудару по об’єкту в районі Хан-Юніса загинули щонайменше чотири особи. ЦАХАЛ повідомив, що удар БПЛА знищив групу терористів у Туль-Каремі. Палестинські джерела повідомляють про кілька поранених у Туль-Каремі.

Прес-служба ЦАХАЛу повідомила про удари по пускових установках “Хізбалли” на півдні Лівану, що призвело до неконтрольованого запуску ракет у бік Ізраїлю. Деякі ракети були перехоплені ППО, інші впали на незаселених територіях.

НОВИНИ