Пошук
Close this search box.

Apple повністю перейде на OLED-екрани для iPhone з 2025 року

Починаючи з 2025 року, американська технологічна компанія Apple буде використовувати виключно OLED-екрани для всіх моделей iPhone. Це ознаменує повний відхід від рідкокристалічних дисплеїв (LCD), які довгий час були стандартом для смартфонів компанії. Про це йдеться у статті японського фінансового видання Nikkei, опублікованій у вівторок, яку взяли за основу Reuters .

OLED-дисплеї давно здобули перевагу серед виробників телевізорів і смартфонів завдяки своїй здатності відображати яскравіші кольори і створювати сильніший контраст, що робить їх ідеальним вибором для перегляду відео у високій чіткості. За даними Nikkei, посилаючись на анонімні джерела, Apple вже розпочала розміщення замовлень на OLED-дисплеї для майбутньої моделі iPhone SE у таких виробників, як китайська компанія BOE Technology та південнокорейська LG Display.

Цей перехід означає, що японські компанії Sharp та Japan Display більше не будуть постачальниками екранів для iPhone, що стане для них значним ударом. Десять років тому ці компанії контролювали 70% ринку LCD-дисплеїв для Apple, але з часом їхня частка зменшилася, і вони залишилися постачальниками лише для моделі iPhone SE. Крім того, жодна з них не виробляє OLED-екрани для основних смартфонів.

Apple вперше використала OLED-дисплеї у 2017 році з випуском iPhone X, і відтоді поступово перейшла на ці екрани для преміальних моделей. Останнім кроком у цьому напрямку стало впровадження OLED-екранів у новому поколінні планшетів iPad Pro, представлених у травні цього року.

НОВИНИ