Пошук
Close this search box.

Три міністри уряду України подали у відставку: нові виклики для команди Зеленського перед важливим візитом до США

Міністр юстиції України Денис Малюська Фото: Іван Любиш-Кірдей/Reuters

Міністр юстиції України Денис Малюська Фото: Іван Любиш-Кірдей/Reuters

У вівторок голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук оголосив про відставку трьох міністрів уряду України. Ця новина надходить на тлі обговорень щодо масштабних змін у Кабінеті Міністрів, повідомляє Reuters.

Про намір покинути свої посади повідомили міністр стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін, міністр юстиції Денис Малюська та міністр захисту довкілля Руслан Стрілець.

«Я продовжу працювати в сфері оборони, але на іншій посаді», – написав Камишін у Telegram, підтверджуючи свою відставку.

Камишін, призначений на посаду в березні 2023 року, відігравав ключову роль у прискоренні виробництва оборонної продукції, зокрема ударних дронів та ракет дальньої дії, які Україна активно використовує у війні проти російських окупантів. До цього він зарекомендував себе як ефективний кризовий менеджер на посаді керівника Укрзалізниці, забезпечуючи важливу логістичну підтримку як для Збройних сил, так і для цивільного населення під час війни.

Відставки трьох міністрів лише підсилюють невизначеність в уряді, де вже вакантні кілька ключових посад після серії звільнень цього року, зазначає Reuters.

На тлі цих змін президент Володимир Зеленський та його політична команда можуть призначити нових міністрів, щоб стабілізувати ситуацію в уряді перед важливим візитом до США. Ця поїздка запланована на цей місяць, під час якої Зеленський візьме участь у Генеральній асамблеї ООН.

Минулого тижня Зеленський висловив сподівання на зустріч не лише з президентом США Джо Байденом, але й з можливими кандидатами на наступні президентські вибори – віцепрезиденткою Камалою Гарріс та Дональдом Трампом. Президент України планує презентувати свій “план для перемоги”, який, за його словами, змусить Росію припинити війну.

НОВИНИ