Пошук
Close this search box.

Кім Чен Ин анонсував масштабне збільшення ядерного арсеналу Північної Кореї

Кім Чен Ин. Фото: STR / AFP

Кім Чен Ин. Фото: STR / AFP

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин оголосив, що країна активно впроваджує політику експоненціального нарощування ядерної зброї, щоб значно збільшити її кількість. Про це повідомляє державне інформаційне агентство KCNA у вівторок, посилаючись на промову Кіма з нагоди річниці заснування країни, повідомляє Reuters.

Кім зазначив, що Північна Корея повинна зміцнити свою «ядерну потужність і готовність використати її у будь-який момент для захисту безпеки держави». Це є необхідним заходом для протидії загрозам, які, за словами лідера КНДР, надходять від Сполучених Штатів та їхніх союзників.

Пхеньян також підкреслює «серйозну загрозу» від ядерного військового блоку на чолі з США в регіоні. Тим часом, Південна Корея та її союзники засудили недавні ядерні випробування і запуски балістичних ракет Північною Кореєю, підтвердивши свою готовність до тристоронньої співпраці та проведення спільних військових навчань «Грань свободи».

Міжнародна напруженість зростає на тлі вступу Німеччини до Командування ООН, яке наглядає за кордоном між Південною та Північною Кореєю, що викликало негативну реакцію з боку Пхеньяну.

НОВИНИ