Пошук
Close this search box.

Дмитро Медведєв погрожує ударом по Києву у відповідь на використання Україною західних ракет

заступник голови Ради безпеки Росії Дмитро Медведєв

Фото: Олександр Мірідонов, Коммерсантъ

Дмитро Медведєв, заступник голови Ради безпеки Росії та колишній президент, заявив у суботу, що Москва може знищити столицю України, Київ, за допомогою високоточних неядерних ударів. Така погроза прозвучала у відповідь на можливе використання Україною західних ракет великої дальності, повідомляє Reuters.

За словами Медведєва, у Росії вже є підстави для застосування ядерної зброї після атак на Курську область з боку українських сил. Проте він підкреслив, що Росія може вдатися до застосування нових видів неядерного озброєння для того, щоб перетворити Київ на «гігантську розплавлену краплю», коли її терпіння буде вичерпано.

“Це може здаватися неможливим, але це реальність”, — написав Медведєв англійською мовою на своїй сторінці в Telegram, додавши, що Росія може відповісти на будь-які подальші атаки з боку України.

Небезпечні Заяви і Реакція Заходу

У п’ятницю речниця Білого дому Карін Жан-П’єр засудила заяви президента Росії Володимира Путіна щодо можливого втягнення країн НАТО у конфлікт. Вона назвала ці слова “неймовірно небезпечними” і закликала до обережності у будь-яких подальших діях, повідомляє AFP.

Напередодні, у четвер, Путін заявив, що надання Україні дозволу на використання західних ракет проти Росії буде розцінено як пряму участь НАТО у війні.

“Це рішення означатиме, що країни НАТО будуть воювати проти Росії”, — сказав Путін у своєму виступі на культурному форумі в Санкт-Петербурзі. Він додав, що це кардинально змінить характер конфлікту.

Позиція України і Затримка Заходу

Україна вже давно закликає Захід надати їй можливість завдавати ударів по російських військових об’єктах у глибині країни. Президент України Володимир Зеленський висловив незадоволення затягуванням рішень щодо надання такої зброї, закликавши міжнародних партнерів пришвидшити процес.

Однак, США та інші західні країни поки утримуються від надання таких ракет через побоювання ескалації конфлікту, який може призвести до прямого протистояння з Росією — країною, що володіє ядерною зброєю.

НОВИНИ