Пошук
Close this search box.

Міністр закордонних справ Ізраїлю звинуватив Борреля в антисемітизмі після заяв щодо атаки в Газі

Міністр закордонних справ Ізраель Кац oldberg/ Flash90

Міністр закордонних справ Ізраель Кац Фото: Chaim Goldberg/ Flash90

Міністр закордонних справ Ізраїлю Ісраель Кац назвав голову європейської дипломатії Жозепа Борреля “антисемітом” після його обурених заяв щодо загибелі працівників ООН внаслідок ізраїльського авіаудару в Секторі Газа. Про це повідомляє AFP.

“Жозеп Боррель — антисеміт і критик Ізраїлю, який постійно намагається прийняти резолюції та санкції проти Ізраїлю в ЄС, але його блокує більшість держав-членів”, — заявив Кац у своїй офіційній заяві.

Боррель, виступаючи у четвер, засудив загибель 18 людей, серед яких шість працівників Агентства ООН з питань палестинських біженців (UNRWA), після ізраїльського удару по школі в центрі Гази, де розміщувався тимчасовий притулок. Він висловив стурбованість через “ігнорування основних принципів міжнародного гуманітарного права”.

Ізраїльська армія заявила, що удар був націлений на терористів, які діяли зі школи, і вживалися заходи для мінімізації ризиків для цивільних осіб. У списку загиблих, опублікованому військовими, зазначено дев’ять бойовиків, зокрема троє співробітників UNRWA.

“Є різниця між легітимною критикою та політичними розбіжностями, які є нормальними між друзями, і антисемітською кампанією ненависті, яку веде Боррель проти Ізраїлю. Це нагадує найгірших антисемітів в історії”, — додав Кац.

Цей авіаудар став найкривавішим для співробітників UNRWA за понад одинадцять місяців війни в Газі між Ізраїлем та палестинським ісламістським рухом ХАМАС, і був різко засуджений на міжнародному рівні.

З початку війни, яка почалася після безпрецедентного нападу ХАМАС на Ізраїль 7 жовтня, було вбито щонайменше 220 співробітників UNRWA.

НОВИНИ