Пошук
Close this search box.

Атака хуситів на Ізраїль: нові заяви терористів

Фото: depositphotos

Хусити взяли на себе відповідальність за запуск гіперзвукової ракети по Ізраїлю, стверджуючи, що у результаті атаки було вражено ціль «ізраїльського супротивника». Представник військового крила хуситів заявив, що «якісна операція» дозволила обійти системи протиповітряної оборони Ізраїлю і завдати удару по об’єкту в «окупованій Яффі», пролетівши 2040 кілометрів за 11 хвилин.Про це повідомляє Cursorinfo

Ефект атаки

Сьогоднішній запуск баллистичної ракети з Ємену спричинив гучні вибухи в центрі Ізраїлю, що викликало серйозні питання у ізраїльських військових. Ракета класу «земля-земля» була запущена ранком і, ймовірно, не була успішно перехоплена системою «Хец». Додаткові ракети-перехоплювачі «Залізного купола» були запущені для знищення фрагментів ракети, що призвело до більшості гучних вибухів, чутних у Тель-Авіві та інших центральних районах.

Можливі причини провалу перехоплення

Експерти припускають, що хусити могли зменшити вагу бойової частини ракети, щоб збільшити запас пального, дозволивши їй досягти Ізраїлю з відстані близько 2000 км. Це могло зменшити ударну потужність ракети, але дозволило їй подолати велику дистанцію.

Система протиповітряної оборони Ізраїлю

Система протиракетної оборони Ізраїлю повинна була зафіксувати запуск на кількох етапах — від спостереження за потенційними місцями запуску за допомогою ізраїльських та американських супутників до виявлення ракети радарами на кораблях ВМС США та Ізраїлю, а також радаром дальнього радіусу X, дислокованим у Негеві. Однак перехоплення не вдалося. ЦАХАЛ проводить розслідування, щоб з’ясувати, чому ракета не була знищена вчасно.

НОВИНИ