Пошук
Close this search box.

Росія планує завершити війну з Україною до кінця 2025 або на початку 2026 року через економічні проблеми – розвідка України

Фото: Кирило Буданов facebook

Росія прагне закінчити війну з Україною до кінця 2025 або початку 2026 року з перемогою, оскільки з літа наступного року вона може зіткнутися з серйозними економічними проблемами, що призведе до мобілізації, яка здатна дестабілізувати внутрішньополітичну ситуацію. Про це повідомляє Головне управління розвідки України (ГУР), посилаючись на інформацію російських документів.

“Для них ключовий момент – це період з 2025 до 2026 року. Росія хоче завершити всі ці події, тому що, за їхніми підрахунками, якщо вона не здобуде перемогу в цій війні, то втрачає шанс на статус супердержави”, – заявив начальник ГУР Кирило Буданов, цитований агентством “Інтерфакс-Україна”.

Буданов також зазначив, що, за даними російських документів, якщо Росія не виграє війну до кінця 2025 року, на світовій арені залишаться лише дві супердержави – США та Китай, і для РФ вже не буде місця.

“Вони це розуміють. Тому робитимуть усе можливе, щоб перемогти. Якщо ні – Росія буде ізольована від усіх світових процесів і зможе претендувати лише на регіональне лідерство, що їх не влаштовує”, – підкреслив Буданов.

Росія очікує, що економічні проблеми стануть відчутними вже влітку 2025 року, що матиме вплив на фінансову та соціально-політичну ситуацію в країні. Крім того, проблема недостатньої кількості рекрутів для армії також стає гострішою.

“У цей період (влітку 2025 року) Росія постане перед вибором: або оголосити мобілізацію, або знизити інтенсивність бойових дій, що може стати для них критичним”, – додав начальник ГУР.

Буданов також наголосив, що російське суспільство поступово втомлюється від війни, і цей настрій посилюється через атаки на території самої Росії, що зруйнувало їхній міф про непорушність держави.

НОВИНИ