Пошук
Close this search box.

Біньямін Нетаньягу пригрозив хуситам з Ємену відповіддю за ракетний удар по Ізраїлю

Беньямін Нетаньягу

Беньямін Нетаньягу Фото: Sean Gallup / Getty Images

Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу жорстко відреагував на ракетний удар, який хусити з Ємену здійснили по території Ізраїлю в неділю. Він попередив, що Ізраїль змусить їх «заплатити високу ціну» за будь-які спроби завдати шкоди країні.

«Цього ранку хусити запустили ракету класу “земля-земля” з Ємену по нашій території. Вони мають знати, що заплатять високу ціну за кожну спробу завдати нам шкоди. Ті, кому потрібно нагадати, можуть відвідати порт Ходейда», — сказав Нетаньягу, нагадавши про удар ізраїльської армії в липні по цьому єменському порту.

Ізраїльські військові підтвердили, що ракета була випущена з Ємену, але ймовірно, розпалася під час польоту, не спричинивши жодних жертв.

Хусити, шиїтське повстанське угруповання, підтримуване Іраном, взяли на себе відповідальність за запуск нової «гіперзвукової балістичної ракети», яка, за їхніми словами, влучила у військовий об’єкт неподалік Тель-Авіва.

З початком війни в Газі хусити активізували свої атаки проти Ізраїлю, використовуючи дрони та ракети, а також здійснюючи напади на ізраїльські судна в Червоному морі в знак солідарності з палестинцями.

Нагадаємо, 19 липня хусити запустили дрон, який влучив у будівлю в Тель-Авіві, що призвело до загибелі однієї людини та поранення ще восьми. Це спонукало Ізраїль завдати масштабного авіаудару по військових цілях хуситів біля порту Ходейда, що призвело до загибелі трьох осіб та поранення 87 людей.

НОВИНИ