Пошук
Close this search box.

Росія завдала масованого удару дронами по Києву, ППО знищила близько 20 безпілотників

зсу

У ніч на понеділок Росія здійснила черговий масований удар дронами по Києву, який став вже восьмим за вересень. Протиповітряна оборона України зуміла збити близько 20 безпілотників, які наближалися до столиці. Про це повідомив голова Київської військової адміністрації Сергій Попко.

“Ударні дрони, запущені росіянами, летіли на Київ з різних напрямків і в різних групах”, — зазначив Попко у своєму повідомленні в Telegram. За попередніми даними, постраждалих або руйнувань у столиці немає, додав він.

Тривалість повітряної тривоги над Києвом становила близько чотирьох годин, і лише пізніше у понеділок стане відомо про повний масштаб атаки, зауважив Попко.

Reuters повідомляє, що очевидці чули потужні вибухи, ймовірно, спричинені роботою систем ППО.

Повітряні сили України зранку оголосили, що під час нічних операцій було збито 53 з 56 дронів типу Shahed, які росіяни запустили по всій території країни, більшість із яких спрямовувалася на Київ. Про це повідомив телеканал “Канал 24 Україна”.

Москва наразі не коментувала новий удар по українській столиці. Росія стверджує, що її авіаудари спрямовані виключно на інфраструктуру, яку вона вважає важливою для військових зусиль України.

НОВИНИ