Пошук
Close this search box.

Антисемітські напади в США тривають

Мічіганский Університет.Фото: edmasters

В США не припиняється хвиля антисемітських нападів. У місті Енн Арбор, штат Мічиган, група молодих людей здійснила напад на 19-річного студента після того, як він зізнався у своєму єврейському походженні. Згідно з інформацією, наданою israelinfo, молодого чоловіка побили, повалили на землю і плювали в нього.

Напад біля кампусу Мічиганського університету

Інцидент стався минулої ночі неподалік кампусу Мічиганського університету. Студент йшов по вулиці, коли до нього підійшли кілька людей і спитали, чи не є він євреєм. Після його ствердної відповіді, зловмисники напали на нього та жорстоко побили.

Реакція поліції та університету

За словами місцевої поліції, студент отримав легкі травми і не потребував госпіталізації. Правоохоронці наголосили, що виступають проти антисемітизму, який не має місця в університетському середовищі: «Ми зобов’язані розслідувати цей та інші злочини на ґрунті ненависті та передати винних під суд».

Антидифамаційна ліга пропонує нагороду

Голова Антидифамаційної ліги Джонатан Грінблатт заявив, що шокований антисемітським нападом і оголосив нагороду в 5 тисяч доларів за інформацію, яка допоможе знайти нападників.

Єврейська громада в Мічиганському університеті

На сайті єврейської громади університету зазначено, що євреї становлять 14% студентського населення Мічиганського університету, тобто близько 5000 студентів і 1500 випускників. Незважаючи на численні скарги на антисемітизм, керівництво університету не вжило відповідних заходів для запобігання подібним інцидентам.

Мічиган: місце впливової мусульманської громади

Штат Мічиган також є домівкою для однієї з найбільших та найвпливовіших мусульманських громад США.

НОВИНИ