Пошук
Close this search box.

Україна закликає ООН та Червоний Хрест до гуманітарної допомоги в Курській області

У Курську переселенці отримують гуманітарну допомогу

У Курську переселенці отримують гуманітарну допомогу

Україна офіційно запросила ООН та Міжнародний Комітет Червоного Хреста (МКЧХ) долучитися до гуманітарних зусиль у регіоні Курськ, який частково знаходиться під контролем українських сил. Про це в понеділок повідомив заступник міністра закордонних справ Андрій Сибіга, зазначивши, що цей крок є частиною зусиль України щодо захисту цивільного населення та дотримання міжнародного права, повідомляє Reuters.

Після відвідування українських військових у Сумській області, яка межує з Курською областю, Сибіга підкреслив, що Україна готова забезпечити всі умови для роботи міжнародних гуманітарних організацій. «Ми показуємо світові, що Україна діє в межах міжнародного права, захищаючи життя та свободу кожного цивільного», — заявив він.

Українські сили активно підтримують евакуацію цивільних та надають гуманітарну допомогу на територіях, де тривають бойові дії. Сибіга також нагадав, що на відміну від дій російських військ у Бучі, Ірпені та Ізюмі, українські військові не здійснюють злочинів проти цивільних.

Нагадаємо, що Україна почала масштабний наступ на Курську область у серпні, взявши під контроль понад 1 000 квадратних кілометрів та десятки населених пунктів. У той же час, Москва повідомила про евакуацію близько 150 000 цивільних із зони бойових дій.

Ця ініціатива з боку України співпала з візитом президента МКЧХ Мір’яни Сполярич до Москви, який відбувся після трагічного інциденту, коли троє працівників Червоного Хреста загинули під час російського обстрілу гуманітарного конвою в Донецькій області. Президент України Володимир Зеленський назвав цей напад черговим воєнним злочином Росії.

НОВИНИ