Пошук
Close this search box.

ЦАХАЛ знищив близько 17 тисяч бойовиків у секторі Газа

Фото: Рос.ЗМІ

На нараді командування Південного округу ЦАХАЛ було підбито попередні підсумки війни в секторі Газа. За даними видання 9tv, за 11 місяців бойових дій було знищено щонайменше 17 тисяч бойовиків, що складає 41% від загальної кількості жертв конфлікту за офіційною статистикою, представленою Міністерством охорони здоров’я ХАМАС.

Експерти сумніваються в достовірності даних ХАМАСу, вважаючи їх завищеними. Але навіть якщо прийняти їх за точні, співвідношення загиблих мирних жителів до бойовиків становить 1,5 до 1, що є рекордно низьким показником для міських боїв.

Особливу увагу привертає той факт, що ідентифікувати вдалося 10 тисяч знищених бойовиків. Це досягнення є важливим для армії, оскільки встановлення особи при ліквідаціях з повітря може зайняти тижні або навіть місяці. Важливо також відзначити, що ХАМАС свідомо зараховує усіх бойовиків до числа мирних жителів.

За даними військової розвідки, перед 7 жовтня бойове крило ХАМАСу налічувало близько 30 тисяч бойовиків. Крім ХАМАСу, в регіоні діють інші угруповання, зокрема “Ісламський джихад”. Загальна кількість палестинських бойовиків у секторі Газа складає близько 60 тисяч, і ХАМАС постійно вербує нових бойовиків замість тих, хто загинув чи був поранений.

НОВИНИ