Пошук
Close this search box.

Ймовірність дипломатичного вирішення конфлікту між Ізраїлем та Хезболлою зменшується — Міністр оборони Ізраїлю

Йоав Галант, міністр оборони Ізраїлю Фото: Getty Images

Йоав Галант, міністр оборони Ізраїлю Фото: Getty Images

Міністр оборони Ізраїлю Йоав Галант заявив у понеділок, що перспективи дипломатичного вирішення конфлікту на північному кордоні між Ізраїлем і ліванськими міліціями Хезболли віддаляються. Це відбувається через посилення зв’язків Хезболли з угрупованням ХАМАС, повідомляють AFP, DPA та Reuters.

«Можливість домовленостей на північному фронті зникає, оскільки Хезболла продовжує бути пов’язана з ХАМАС; динаміка цього процесу є очевидною», — заявив Галант під час телефонної розмови з міністром оборони США Ллойдом Остіном.

Так само, як і прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу раніше, Галант підкреслив необхідність змін на кордоні з Ліваном, де щоденні перестрілки стали звичними з початком війни Ізраїлю проти ХАМАС у секторі Газа. Він також наголосив на важливості забезпечення безпеки для десятків тисяч ізраїльтян, евакуйованих із північних регіонів країни.

Заразні сутички між Ізраїлем і Хезболлою спалахнули з новою силою після того, як 8 жовтня 2023 року Хезболла відкрила північний фронт на знак підтримки ХАМАС. Відтоді конфлікт перетворився на постійні зіткнення, що призвели до значних втрат серед цивільного населення та бойовиків.

НОВИНИ